In deze blog nemen de 3 populairste e-commerce verpakkingen met je door. De e-commerce markt verbruikt veel verpakkingsmaterialen en behoort tot de 1 van de grootste afzet markten. Heb je een eigen e-commerce onderneming, ben je voor een e-commerce onderneming werkzaam of denk je er aan om een eigen webshop te starten? Deze blog kan voor jou zeker van pas komen.

Amerikaanse vouwdoos

De Amerikaanse vouwdoos is de populairste verzendoos in de wereld. Niet alleen in de e-commerce markt maar ook in andere branches. Het is een doos met aan de onder en bovenkant flappen. Deze flappen vouw je naar binnen en met een tape maak je de doos dicht. Het voordeel van een vouwdoos is dat deze gemakkelijk in alle formaten te produceren is. Ook is een vouwdoos goed te bedrukken. In de e-commerce markt zien we veel prachtige bedrukte Amerikaanse vouwdozen voorbij komen. Tegenwoordig speelt duurzaamheid een grote rol en zien we dat steeds meer klanten gaan voor een bruine doos met een simpele bedrukking, zo straal je meer duurzaamheid uit. Denk bijvoorbeeld eens aan de dozen van bol.com. Ze hadden een witte doos met blauwe opdruk maar hebben nu bruine dozen met blauwe opdruk. Dit hebben ze gedaan om om duurzamer te zijn.

vouwdoos

Autolock doos (speedbox)

Snelheid is in een e-commerce onderneming van groot belang. Denk hieraan de snelheid van de website en de snelheid van de leveringen. Ook is de snelheid van het inpakproces een belangrijke factor. Wil je tijd besparen? Dan is een autolock doos met plakstrip de perfect oplossing. Deze verpakking hoef je namelijk niet te tapen. Met 1 beweging zet je de doos op, doe je het product in de doos en plak je de doos dicht met de plakstrip. Je bespaart zo een hoop tijd! Een autolock doos wordt vaak gebruikt voor kleinere producten en is in grote afmetingen vaak ook lastiger te produceren.

autolock-doos

Brievenbusdoos

De naam zegt het natuurlijk al, dit is een verpakking gemaakt om door de brievenbus te kunnen. Op het internet zijn er veel webshops die pakketjes versturen welke door de brievenbus passen. Als je als bedrijf dit doet, heb je ook een optimale verpakking nodig. Erg belangrijk is om de verpakking niet groter dan 38 x 26,5 x 3,2 cm te maken (buitenafmeting). Is de verpakking groter? Dan zal de pakketdienst jou een normaal pakket tarief rekenen. Een brievenbus verpakking is ideaal voor het verzenden van kleine producten. De verpakking dien je te vouwen en kan je dicht plakken met tape. Een brievenbusdoos bedrukken is goed te doen en vaak worden er prachtige designs geplaats om dit soort doosjes. Dit gebeurd om de uitpakervaring van de klant te bevorderen (branding).

brievenbusdoos