Bij de aanschaf van een doos heb je vaak de keuze tussen verschillen soorten karton. Denk aan de papier soorten, gewichten en golfsoort. Om het simpel te houden scheiden we onze dozen uit voorraad in 2 grote groepen. Enkele golf dozen en dubbele golf dozen. Maar welke soort kartonnen doos is het beste voor jou? Dit is afhankelijk van wat je gaat versturen en wat je doel je met de verpakking. In deze blog vertellen we je meer over enkele en dubbele golf dozen.

Wat ga je versturen?

Dit is een belangrijke vraag wanneer jij dozen gaat bestellen. Hoe zwaar is het product dat je gaat versturen en hoe kwetsbaar. Ofwel hoeveel bescherming dient de doos te bieden. In elke situatie kan dit anders zijn en wat je gaat versturen is niet het enige waar je rekening mee moet houden. Toch hebben we voor je in de algemene zin de volgende rode draad (let op: voor een volledig advies neem contact met ons op):

  • Producten niet kwetsbaar minder dan 15kg: Enkele golf
  • Producten niet kwetsbaar meer dan 15kg: Dubbele golf
  • Producten kwetsbaar: Dubbele golf + zorgen voor een goede fixatie

Waar verzend je jouw pakketjes naar toe?

Ook een belangrijke vraag is waar je jouw pakketjes naar toe stuurt. Het is belangrijk om de route van de zending in kaart te brengen. Doordat je dit helder in kaart brengt kan je een goede inschatting maken hoeveel bescherming de doos dient de bieden. Gaan jouw pakketjes per pakketdienst naar klanten in Nederland of exporteer je goederen via de boot naar Amerika. Dit zijn werelden van verschil en voor beide situatie heb je andere beschermingsgraad nodig.

  • Zendingen binnen Nederland per koerier: Geen extra aandacht nodig
  • Zendingen binnen Europa per koerier: Extra aandacht nodig, dubbele golf of enkele golf met het juiste opvulmateriaal.
  • Zendingen buiten Europa per boot, vliegtuig of trein: Extra aandacht nodig, altijd dubbele golf! + Zorg voor de juiste tape.

Let op! Sla je jouw dozen op in een vochtig klimaat of gaan jouw producten met de doos in de koeling? Zorg dan altijd dat je een doos gebruikt met een kraftliner aan de buitenzijde.

Twijfel je wat voor jouw de beste oplossing is of hoor je gewoon graag het beste advies van een expert? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je verder