Het op maat laten maken van verpakkingen is iets wat dagelijkst veel gebeurd. Voordat er een verpakking geproduceerd wordt gaat hier vaak een proces aan vooraf. Dit proces kan een klant zelf intern doen of een klant kan een verpakkingsexpert inschakelen voor het beste advies. Indien er hulp ingeschakeld wordt van een expert wordt er een case gemaakt. In een case wordt de pijn en het doel van klant behandeld. Het doel van zon case is om tot de beste oplossing voor de klant te komen.

In de wereld van de verpakkingen bestaan er duizenden redenen voor het maken van verpakkingen op maat. Dit is echt iets persoonlijks en kan per situatie verschelen. Hieronder nemen we je mee met een simpele voorbeeld case. Dit doen we zodat we jou hopelijk meer inzicht kunnen geven.

Case: Kees van het bedrijf VANN Bottles heeft te veel ruimte over in zijn pakketjes. Dit komt doordat Kees maar 1 standaard doos gebruikt voor het verzenden van zijn producten. In deze doos passen 1 tm 4 drinkflessen van Kees. Hij heeft bewust een wat groteren doos aangeschaft omdat er ook wel eens klanten 4 producten tegelijk bestellen. Kees wil graag minder ruimte over hebben in zijn zendingen. Zijn product is duurzaam gerelateerd en hij wil dus ook zo duurzaam mogelijke verpakkingen.

Pijn van Kees: Het versturen van Lucht, Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Loze ruimte in doos

Oplossing: Met de gegevens van Kees zijn we naar de tekentafel gegaan en hebben we 2 verpakkingen ontworpen. Deze 2 dozen zorgen er voor dat Kees zijn minder lucht gaat versturen. 1 doos is namelijk voor 1-2 flessen en de andere doos voor 3-4. Dit voorkomt dat je een fles moet versturen en een grote doos voor 4 flessen. De dozen op maat maken we van 100% gerecycled FSC papier. Daarnaast hebben we een duurzaam ontwerp gemaakt voor op de doos. Op dit ontwerp staat dat de doos 100% gerecycled is en uit een verantwoorde bron komt.

Met de op maat gemaakte dozen van Kees verminderen we de lozen ruimte in zijn pakketjes, dit zorgt voor een verminderen van de CO2 uitstoot. Daarnaast versterken we de klantbeleving doormiddel van het bedrukte ontwerp.